Hoe Maak Je Een Blender Schoon?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Je maakt een blender schoon door deze na gebruik af te spoelen, de mengbeker te vullen met afwasmiddel en water, en het apparaat een minuutje aan te zetten.

Als de blender daarna nog hardnekkig vuil heeft trek je de stekker uit en doe je dit hardnekkig vuil weg met een zachte spons.

Het voetstuk van de blender kan je schoonmaken met een vochtige doek, opnieuw met de stekker uitgetrokken.

Regelmatig kan de mengbeker van een blender ook in de vaatwasser. Kijk echter na in de handleiding of dit wel mag met jouw specifieke blender.

De “gewone” schoonmaakstappen zijn echter ook redelijk makkelijk toe te passen.

7 Stappen om je blender schoon te maken

De voornaamste stappen om een blender schoon te maken zijn water en afwasmiddel in de mengbeker doen, de blender even aan te zetten, en indien nodig de stekker uit te trekken en met een vochtige spons te werken.

Een uitgebreider stappenplan om je blender schoon te maken kan je hieronder vinden.

  1. Spoel de mengbeker van de blender snel af voor het makkelijkste vuil weg te krijgen.
  2. Doe wat afwasmiddel en eventueel azijn in de mengbeker van de blender.
  3. Vul de mengbeker van de blender met wat water.
  4. Zet het deksel op de mengbeker en installeer deze op het voetstuk.
  5. Laat de blender een minuutje lopen op een hoge stand en giet de afwasmiddel mix weg.
  6. Trek de stekker uit en kuis de mengbeker met een zachte spons bij hardnekkig vuil.
  7. Laat de stekker uit en kuis het voetstuk van de blender met een vochtige doek.

Sommige blenders hebben zelfs een specifieke schoonmaakstand die je kan gebruiken bij stap 5. Deze functie wisselt tussen verschillende snelheden om moeilijk te verwijderen vuil weg te krijgen.

Kan een blender in de vaatwasser?

Nee, een blender kan niet altijd in de vaatwasser. Zeker het blender voetstuk me elektronica kan typisch niet veilig in de vaatwasser.

De mengbekers van blenders kunnen echter regelmatig wel in de vaatwasser. Om zeker te zijn zoek je hiervoor wel beter eerst bevestiging in de handleiding van de blender of bij de fabrikant.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.