Hoe Zwaar Is Een Koelkast?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Een gewone lege koelkast met vriesvak is typisch rond de 70 kg tot 80 kg zwaar. Ouder koelkasten en grote modellen kunnen zeker zwaarder zijn dan dit.

Welke soort koelkast je bekijkt zal ook het gewicht hard beïnvloeden. Zo zijn er mini koelkasten die maar rond de 5 kg zwaar zijn.

Hoeveel weegt een lege koelkast?

Een normale lege koelkast met vriesvak weegt typisch rond de 70 kg tot 80 kg.

Je kan het apparaat dat je overweegt vergelijken met hoe groot een standaard koelkast is om een betere schatting te kunnen maken van het gewicht.

Net zoals verschillende soorten koelkasten hard van dimensies kunnen verschillen kan het gewicht ook heel anders zijn.

Hoeveel weegt een koelkast tafelmodel?

Een koelkast tafelmodel weegt typisch rond de 27 kg tot 35 kg. Er zijn echter wel apparaten die buiten dit bereik liggen.

Hoeveel weegt een Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast weegt typisch rond de 110 kg tot 140 kg. Er zijn ook enkele kleinere Amerikaanse koelkasten die rond de 90 kg zwaar zijn.

Hoeveel weegt een inbouw koelkast?

Een inbouw koelkast weegt typisch rond de 30 kg tot 70 kg. Dit gewicht bereik is zo groot omdat er zoveel verschillende inbouw koelkast hoogtes zijn.

Hoeveel weegt een mini koelkast?

Een mini koelkast weeg typisch rond de 13 kg tot 16 kg. Er zijn echter ook heel mini apparaten die maar rond de 5 kg wegen.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.