Hoe Lang Gaat Een Combi Oven Mee?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Een combi oven gaat typisch rond de 10 tot 13 jaar mee aangezien elektrische ovens vaak rond de 13 jaar meegaan en magnetrons rond de 7 tot 10 jaar meegaan.

Deze levensduren zijn wel enkel op basis van ervaring van experts die met deze toestellen te maken hebben. Er is spijtig genoeg geen exacte data, peilingen, of experimenten hierover.

Deze nummers zijn zeker niet perfect maar geven je toch een idee over de levensduur van deze apparaten.

Hou wel in gedachten dat andere details zoals hoe vaak je je combi oven gebruikt en in welk merk je investeert de levensduur ook kan beïnvloeden.

Hoe lang gaat een combi oven gemiddeld mee?

Een combi oven gaat gemiddeld rond de 10 tot 13 jaar mee aangezien elektrische ovens vaak rond de 13 jaar meegaan en magnetrons rond de 7 tot 10 jaar meegaan.

Deze levensduren zijn de algemene schattingen van experts die veel te maken hebben met deze soorten apparaten. Er is spijtig genoeg geen specifieke data of peilingen hierover.

Wanneer je weet wat een combi oven is zal je ook begrijpen dat dit soort apparaat niet exact hetzelfde is als een gewone oven.

De schattingen hierboven kunnen dus handig zijn maar zijn zeker niet perfect.

Er gaan natuurlijk nog altijd verschillen zijn tussen verschillende merken en hoe intensief je je combi oven gebruikt.

Grote gezinnen die hun combi oven meerdere keren per dag gebruiken gaan vaak hun apparaat sneller moeten vervangen dan iemand die af en toe een pizza opwarmt.

Hoeveel garantie hebben combi ovens?

Combi ovens hebben typisch een garantie van 2 jaar als je ze alleen koopt. Er zijn ook combi oven merken die je extra garantie geven als je op hetzelfde moment ook andere keukentoestellen koopt van hen.

Het kan ook handig zijn om naar de garantie termijnen van de best combi ovens te kijken om te zien wat voor levensduur je minimum kan verwachten.

Gelukkig betekent dit niet dat je apparaat ook maar zo kort meegaat.

Er zijn wel wat mensen die hun combi ovens meer in de richting van de vermelde duren eerder in het artikel kunnen gebruiken.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.