Hoe Lang Gaat Een Combimagnetron Mee?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Lees onze redactionele richtlijnen

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Laatst Bijgewerkt Op

Hoe lang een combimagnetron meegaat kan je aankoop en vervang keuzes makkelijker maken. Ontdek wat ruwe nummers hierover.

Het eerste ding om te vermelden dat er over deze kwestie bij mijn weten geen goede peilingen, data, of experimenten zijn.

Dat gezegd, over het algemeen zeggen producenten en mensen met ervaring dat combimagnetrons typisch rond de 7 a 10 jaar meegaan.

Dit gaat natuurlijk hard afhangen van hoe (vaak) je deze gebruikt en wat de kwaliteit van het merk is.

Zo gaan combimagnetrons die intensief gebruikt worden waarschijnlijk eerder een levensduur in de richting van 5 jaar hebben (alhoewel dit nog altijd hard kan verschillen).

Iets concreter om te zeggen is dat combimagnetrons vaak garanties van 2 jaar maar ook regelmatig garanties van 5 jaar hebben.

Hoe vaak moet je typisch een combimagnetron vervangen?

Weten hoe vaak je typisch een combimagnetron moet vervangen kan info geven over wat je van je investering kan verwachten en of het waard is je apparaat te laten repareren i.p.v. nieuw te kopen.

Ik heb spijtig genoeg geen goede experimenten of peilingen hierover gevonden.

Dat gezegd, mensen die vaak met deze machines in contact komen en producenten zeggen over het algemeen dat een combimagnetron 7 a 10 jaar meegaat.

Natuurlijk spelen hoe je je apparaat gebruikt, hoe vaak je het gebruikt, en de kwaliteit van je combimagnetron een grote rol.

Bijvoorbeeld, bij intensief gebruik kan het zijn dat je combimagnetron het al rond de 5 jaar levensduur laat afweten.

Veelgebruikte garantie termijnen

Tijdens mijn research naar de beste combimagnetrons heb ik wel wat verschillende garantietermijnen gezien.

Deze iets concretere data geeft je een ietwat beter idee wat je kan verwachten van deze apparaten.

Over het algemeen hebben combimagnetrons garanties van 2 jaar maar er zijn ook wel wat modellen met 5 jaar garantie.

Natuurlijk zegt dit ook niet alles.

Samsung combimagnetrons hebben bijvoorbeeld vaak garanties van 2 jaar maar er zijn wel wat klanten die al meer dan 12 jaar van hun apparaat gebruik maken.

Zijn er verschillen tussen combimagnetron merken?

Met de dingen hierboven vraag je je misschien af of er informatie is over grote verschillen tussen combimagnetron merken zoals Siemens, Bosch, en Pelgrim.

Spijtig genoeg heb ik geen goede informatie gevonden over de levensduurverschillen tussen merken.

Ik kan wel zeggen dat Inventum en ETNA typisch de langste garanties van 5 jaar aanbieden (bij ETNA moet je je hiervoor wel op tijd aanmelden na aankoop).

Dit zegt zeker niet alles maar zorgt er wel voor dat je combimagnetrons van deze merken gerepareerd kunnen worden als ze heel snel stuk zouden gaan.

Gerelateerde artikels:

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.