Hoe Lang Gaat Een Combimagnetron Mee?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Laatst Bijgewerkt Op

Combimagnetrons gaan typisch mee rond de 7 a 10 jaar volgens producenten en mensen met ervaring. Er zijn echter nog geen goede peilingen, data, of experimenten om dit te bevestigen.

De uiteindelijke levensduur van een combimagnetron gaat natuurlijk hard afhangen van hoe (vaak) je deze gebruikt en wat de kwaliteit van het merk is.

Zo gaan combimagnetrons die intensief gebruikt worden waarschijnlijk eerder een levensduur in de richting van 5 jaar hebben (alhoewel dit nog altijd hard kan verschillen).

Iets concreter om te zeggen is dat combimagnetrons vaak garanties van 2 jaar maar ook regelmatig garanties van 5 jaar hebben.

Hoe vaak moet je typisch een combimagnetron vervangen?

Je moet typisch een combimagnetron vervangen om de 7 a 10 jaar volgens producenten en mensen met ervaring.

Het is echter moeilijk om hier goede experimenten of peilingen over te vinden.

Met de levensduur schatting hierboven heb je tenminste een idee over wat je van apparaten zoals deze kan verwachten en of het waard is je apparaat te laten repareren i.p.v. nieuw te kopen.

Natuurlijk spelen hoe je je apparaat gebruikt, hoe vaak je het gebruikt, en de kwaliteit van je combimagnetron een grote rol.

Bijvoorbeeld, bij intensief gebruik kan het zijn dat je combimagnetron het al rond de 5 jaar levensduur laat afweten.

Veelgebruikte combimagnetron garantie termijnen

Tijdens mijn research naar de beste combimagnetrons heb ik wel wat verschillende garantietermijnen gezien.

Deze iets concretere data geeft je een ietwat beter idee wat je kan verwachten van deze apparaten.

Over het algemeen hebben combimagnetrons garanties van 2 jaar maar er zijn ook wel wat modellen met 5 jaar garantie.

Natuurlijk zegt dit ook niet alles.

Samsung combimagnetrons hebben bijvoorbeeld vaak garanties van 2 jaar maar er zijn wel wat klanten die al meer dan 12 jaar van hun apparaat gebruik maken.

Zijn er verschillen tussen levensduren van combimagnetron merken?

Er is momenteel geen goede data over hoe combimagnetron merken zoals Siemens, Bosch, en Pelgrim precies verschillen op vlak van levensduur.

Ik kan wel zeggen dat Inventum en ETNA typisch de langste garanties van 5 jaar aanbieden (bij ETNA moet je je hiervoor wel op tijd aanmelden na aankoop).

Dit zegt zeker niet alles maar zorgt er wel voor dat je combimagnetrons van deze merken gerepareerd kunnen worden als ze heel snel stuk zouden gaan.

Gerelateerde artikels:

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.