Hoe Werkt Een Blender?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Een blender werkt door ingrediënten in de mengbeker via zwaartekracht en een draaikolk effect op de ronddraaiende messen te krijgen. Zo pureert en/of mixt de blender de ingrediënten.

Tijdens het gebruiken van een blender wil je vooral niet vergeten het deksel op het apparaat te zetten om een vuile keuken te vermijden.

Voor de rest omvat het gebruik van een blender redelijk standaard stappen zoals het apparaat klaar te zetten, ingrediënten in de mengbeker te doen, (het deksel op de mengbeker te zetten,) en het apparaat te starten.

Hoe werkt een blender keukenapparaat?

Een blender keukenapparaat werkt door ingrediënten in de mengbeker via zwaartekracht en een draaikolk effect op de ronddraaiende messen te krijgen. Deze werking pureert en/of mixt de ingrediënten op deze manier.

Daarna kan je de inhoud van de blender in een andere container gieten om het makkelijker te maken de mix te consumeren.

De werking van een blender is verschillend van de werking van typische soorten mixers in de zin dat de ingrediënten op de draaiende messen vallen in plaats van de mixer op de ingrediënten te duwen.

Hoe gebruik je een blender?

Je gebruikt een blender door het apparaat klaar te zetten, ingrediënten in de mengbeker te doen, het deksel op de mengbeker te zetten, en het apparaat te starten.

De stappen in het gebruik van een blender zijn nog eens opgelijst hier beneden.

  1. Zet de blender klaar: Zet je blender op een stevig oppervlak en zorg dat de maatbeker goed vastzit zodat je geen problemen ondervindt tijdens het gebruiken.
  2. Vul de blender met ingrediënten: Vul de blender met de ingrediënten voor je recept naar keuze. Experimenteer met ingrediënten en verhoudingen om goeie nieuwe recepten te ontdekken.
  3. Sluit de blender met het deksel: Voor je de blender laat werken moet je de mengbeker afsluiten met een deksel om je keuken proper te houden.
  4. Start de blender: Start de blender zodat het apparaat de inhoud kan beginnen mixen en pureren. Hoe lang je een blender moet laten lopen hangt van je recept en textuurvoorkeuren af.
  5. Giet de inhoud in een andere container: Mengbekers van blenders zijn typisch niet zo geschikt om van uit te consumeren. Je giet dus best de inhoud eerst in een andere container.
  6. Maak de blender schoon: Maak de blender schoon zodat je het apparaat proper kan opbergen of opnieuw gebruiken met een ander recept. Een blender schoonmaken omvat allerlei kleinere stappen.

Deze gebruiksstappen zijn van toepassing op veel blenders maar je gebruikershandleiding kort nakijken om mogelijke uitzonderingen te vinden is typisch een goed idee.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.