Hoe Werkt Een Combimagnetron?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Een combimagnetron werkt door ofwel het microgolfelement ofwel elektrische verwarmelementen aan te zetten op basis van je instellingen.

Je kan dit onderwerp vanuit twee perspectieven bekijken.

Om een combimagnetron effectief te gebruiken ga je eerst moeten kiezen tussen magnetronfunctie en ovenfunctie.

Daarna selecteer je de stand, de kracht, en duw je op start (maar de exacte knoppen kunnen verschillen van merk tot merk).

Je wil misschien ook weten dat een combimagnetron beide een magnetron onderdeel heeft voor microgolven te maken en warmte elementen voor lucht warm te maken.

Deze microgolven kunnen snel eten en drinken opwarmen vanbinnen uit terwijl de warme lucht je gerechten langzaam vanbuiten uit kunnen opwarmen.

Hoe gebruik je een combimagnetron?

Je gebruikt een combimagnetron door magnetron of oven functie te selecteren op basis van je noden en dan kracht en tijd in te stellen.

De eerste manier om de vraag hoe een combimagnetron werkt te benaderen is het eigenlijk gebruik van apparaten zoals dit.

Zoals je misschien al weet kan je wel wat doen met combimagnetrons dus moet je eerst kiezen welke functie je nodig hebt:

  • Magnetronfunctie: Eten of drinken snel en vanbinnen uit opwarmen.
  • Ovenfunctie: Langzaam eten of drinken vanbuiten uit opwarmen.

Hierna verschillen de exacte (draai)knoppen die je nodig hebt hard van combimagnetron merk tot combimagnetron merk.

Sommige apparaten hebben voorgeprogrammeerde kookprogramma’s die je toelaten een specifiek gerecht te selecteren.

Je gaat echter vaak gewoon zelf ofwel de magnetron of ovenfunctie moeten selecteren en kiezen hoeveel watts of °C je wilt.

Ideaal gezien zou je de handleiding van je specifieke combimagnetron erbij halen om te zien welke knoppen je hiervoor moet indrukken.

Je kan ook een meer algemeen voorbeeld vinden in deze handleiding van een ATAG combimagnetron oven.

Vergeet ook zeker niet de “normale” richtlijnen voor apparaten zoals deze veilig te gebruiken.

Bijvoorbeeld, je mag geen metaal in de combimagnetron op magnetronfunctie steken.

Hoe werkt een Whirlpool combimagnetron?

Een Whirlpool combimagnetron werkt over het algemeen net zoals andere merken door ofwel het microgolfelement ofwel elektrisch verwarmelement aan te zetten.

Voor specificiekere richtlijnen bekijk je beter deze Whirlpool MCP 349/1 BL handleiding.

Hoe werkt een Inventum combimagnetron?

Een Inventum combimagnetron werkt over het algemeen net zoals andere merken door ofwel het microgolfelement ofwel elektrisch verwarmelement aan te zetten.

Onze top keuze voor de beste combimagnetron is de Inventum MN306C dus je wilt misschien ook weten hoe dit merk specifieker werkt.

In dat geval kan deze combimagnetron handleiding je verder helpen.

Hoe werkt de technologie achter een combimagnetron?

Eerst en vooral is er het magnetron onderdeel dat elektriciteit omzet in microgolven.

Deze microgolven botsen rond in je combimagnetron en verwarmen je eten of drinken vanbinnen uit tijdens dit process.

Aan de andere kant heb je de ovenfunctie waarbij er één of meer warmte elementen zoals de naam aanduidt elektriciteit in warmte omzetten.

Combimagnetrons zijn zo gemaakt dat ze de warm lucht goed vasthouden en verspreiden zodat je eten gelijkaardig en langs buiten wordt verwarmd.

Gerelateerd:

Hoe voorverwarm je een combimagnetron?

Je warmt een combimagnetron typisch voor door de ovenfunctie te selecteren, je temperatuur te kiezen, en op start te duwen.

De specifieke knoppen kunnen echter verschillen van merk tot merk.

Na de stappen hierboven begint de combimagnetron normaal voor te verwarmen en zal deze normaal een geluid maken wanneer de temperatuur bereikt is.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.