Hoe Zet Je Een Vriezer Uit?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Je zet typisch een vriezer uit door op de aan/uit knop te duwen. Sommige vriezers moet je uitzetten door de draaiknop op 0 te zetten of de stekker uit te trekken.

Onthoudt dat wanneer je een vriezer uitzet er typisch vocht vrijkomt door het gevormde ijs. Dit wil je opkuisen met een handdoek of dergelijke om vuiligheid en schimmel te vermijden.

Hoe schakel je een diepvries uit?

Je schakelt typisch een diepvries uit door op de aan/uit knop te duwen of de draaiknop op 0 te zetten. Er zijn ook vriezers waarbij je het apparaat uitschakelt door gewoon de stekker uit te trekken.

Bij het schoonmaken van een vriezer trek je sowieso beter de stekker uit. Dit helpt je vermijden dat je het apparaat per ongeluk aanzet en daardoor extra energie verbruikt en het taakje vertraagt.

Hoe ontdooi je een diepvries die je niet kan uitzetten?

Je ontdooit een diepvries die je niet kan uitzetten door de stekker van het apparaat uit te trekken en het ijs te verwijderen met warm water en een vod.

Zorg wel dat je hiervoor enige etenswaren koud gezet hebt op een andere manier. Anders kunnen ze slecht worden.

Een diepvries ontdooien zonder het apparaat uit te zetten is typisch niet mogelijk.

Hoe zet je een koelvriescombinatie vriezer uit?

Je zet een koelvriescombinatie vriezer typisch uit door op de aan/uit knop te duwen of de draaiknop op 0 te zetten.

Sommige koelvriescombinaties laten je toe het vriesvak apart aan en uit te zetten maar dit is niet altijd mogelijk. Bij twijfel kijk je de handleiding van je koelvriescombinatie vriezer na.

Hoe moet je een vriezer uitzetten tijdens vakantie?

Om een vriezer uit te zetten tijdens vakantie maak je op voorhand het apparaat leeg zodat er geen bederfbare etenswaren overblijven.

Daarna kan je de vriezer uitzetten met wat handdoeken of dergelijke binnenin om het water van smeltend ijs te absorberen.

Je doet dit best even voor je op vakantie vertrekt want een natte vriezer achterlaten kan tot schimmel leiden.

Is een vriezer uitzetten op andere momenten slecht?

Ja, een vriezer uitzetten op andere momenten is typisch slecht. Ook al kan een vriezer even koel blijven zonder stroom is het typisch niet slim je eten te riskeren voor een kleine energiebesparing.

Moderne vriezers hebben vaak ook de technologie om minder te werken en verbruiken wanneer het niet nodig is.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.