Hoeveel Kost Een Vriezer? (Per Soort)

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Een gewone vriezer kost typisch rond de 700 euro tot 1100 euro. Dit bereik is voor vrieskasten en kan verschillen om redenen zoals het energielabel, de grootte, het merk, en meer.

Andere soorten vriezers verschillen typisch ook in kostenbereik. Zo kosten tafelmodel vriezers vaak rond de rond de 400 euro tot 800 euro.

Daarbuiten kosten gewone vrieskasten vaak rond de 17 euro tot 57,5 euro aan stroom per jaar.

De uiteindelijke energiekosten van je vriezer hangen echter hard af van het soort vriezer, de leeftijd van het apparaat, het energielabel, en het volume.

Wat kost een vriezer?

Een standaard vrieskast vriezer kost typisch rond de 700 euro tot 1100 euro. Andere soorten vriezers verschillen echter vaak hard in prijs.

Zo kosten vrieskisten typisch eerder rond de 400 euro tot 900 euro.

Individuele vriezers verschillen in kosten om redenen zoals grootte, energielabel, merknaam, extra functies, en meer.

Hoeveel kost een vrieskast?

Een vrieskast kost typisch rond de 700 euro tot 1100 euro. Individuele toestellen kunnen natuurlijk buiten dit bereik liggen om redenen zoals het energielabel, de grootte, extra functies, en meer.

Hoeveel kost een vriezer tafelmodel?

Een vriezer tafelmodel kost typisch rond de 400 euro tot 800 euro. Er zijn ook tafelmodel vriezers die goedkoper en duurder zijn om allerlei redenen.

Hoeveel kost een vrieskist?

Een vrieskist kost typisch rond de 400 euro tot 900 euro. De grootte van de vrieskist beïnvloedt hard of het apparaat rond de ondergrens of bovengrens van het kost bereik ligt.

Hoeveel kost een mini vriezer?

Een mini vriezer kost typisch rond de 115 euro tot 140 euro. Deze apparaten zijn dus relatief goedkoop maar je wilt ook de redelijk kleine inhoud in gedachten houden.

Wat kost een vriezer aan stroom?

Een typische vriezer kost rond de 17 euro tot 57,5 euro aan stroom per jaar. Dit bereik is voor de typische vrieskast en een energiekost rond de €0,1 tot €0,25 per kWh.

Het verbruik van een vriezer kan echter hard verschillen. Zeker als je de apparaten van verschillende soorten en groottes vergelijkt.

Bekijk dus zeker het verbruik van de vriezers die je overweegt en de huidige energieprijzen om een beter idee van wat je apparaat aan stroom gaat kosten.

Het is mogelijk dat energiezuinige vriezers wat duurder zijn op korte termijn maar je uiteindelijk wel geld gaan besparen.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.