Hoeveel Watt Heeft Een Keukenmachine Nodig?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Een keukenmachine heeft typisch rond de 900 watt tot 1400 watt nodig bij indirecte aandrijving en 275 watt tot 325 watt bij directe aandrijving.

Verschillende keukenmachines zijn dus ook vaak anders in het vermogen dat ze aanbieden.

Dit is belangrijk aangezien het vermogen van een keukenmachine ook beïnvloedt welke voorbereidingen of gerechten het apparaat aankan.

Zo moet je keukenmachine voor af en toe zwaar deeg te kneden typisch meer dan 800 watt bij indirecte aandrijving of meer dan 300 watt bij directe aandrijving hebben.

Je keukenmachine heeft zelfs beter een vermogen van meer dan 1200 watt bij indirecte aandrijving of meer dan 325 watt bij directe aandrijving om regelmatig zwaar deeg te kneden.

Mensen die regelmatig met de camper op stap gaan kiezen ook typisch beter voor een keukenmachine met directe aandrijving aangezien niet elke camping genoeg elektriciteit aanbiedt voor apparaten met indirecte aandrijving.

Hoeveel watt moet een keukenmachine hebben?

Een keukenmachine moet typisch rond de 900 watt tot 1400 watt hebben bij indirecte aandrijving en 275 watt tot 325 watt bij directe aandrijving.

Het uiteindelijke vermogen van een keukenmachine kan echter anders zijn bij verschillende apparaten.

Tijdens het kiezen van de beste keukenmachine voor jouw situatie moet je rekening houden met hoeveel vermogen er nodig is voor je favoriete voorbereidingen en gerechten.

Het kan ook nodig zijn om voor een keukenmachine met directe aandrijving te gaan voor bepaalde situaties zoals op vakantie gaan met de caravan.

Sommige campings bieden niet genoeg stroom voor sterke keukenmachines met indirecte aandrijving.

Wat betekent watt bij een keukenmachine?

Watt bij een keukenmachine betekent de hoeveelheid elektrische stroom er nodig is om het apparaat optimaal te doen functioneren.

De benodigde wattage is typisch lager bij keukenmachines met directe aandrijving omdat er minder energieverlies is bij het overbrengen van de gegenereerde kracht van de motor naar de mixer.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.