Is Een Oven Witgoed?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Ja, een oven is typisch witgoed omdat het valt in de categorie huishoudelijke apparaten. Ook al hebben ovens vaak niet meer letterlijk een witte kleur.

Dit kan beïnvloeden hoe je een oven weggooit op sommige plaatsen. Informeer je dus goed over de toepasselijke regels.

Wat valt er bovenop een oven allemaal onder witgoed?

Bovenop een oven zijn enkele apparaten die typisch onder witgoed vallen koelkasten, vriezers, wasmachines, vaatwassers, droogkasten, en magnetrons.

Enkele apparaten die typisch niet als witgoed maar wel als bruingoed worden gezien zijn radio’s, stereo-installaties, televisies, en computers.

Bij twijfel kan wellicht een medewerker van de plaats die het onderscheidt maakt meer duidelijkheid geven over welke apparaten wel of niet als witgoed worden gezien.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.