Kan Een Vriezer In De Schuur Staan?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Nee, een vriezer kan niet altijd in de schuur staan. Vriezers werken niet goed in te lage omgevingstemperaturen en kunnen sneller kapot gaan in vochtige lucht.

Dit kan ervoor zorgen dat je eten niet goed ingevroren blijft en slecht wordt. De vriezer moet ook misschien sneller vervangen worden.

Er zijn echter wel vriezers die werken in temperaturen zo laag als -15°C. Deze kunnen wel in vele schuren staan zolang deze niet te vochtig worden.

Voor je in een goede vriezer investeert moet je dus eerst weten hoe koud je schuur wordt en of deze niet te vochtig is. Daarna kan je een vriezer kiezen die gepast is voor deze omgeving.

Mag een vriezer altijd in de schuur?

Nee, een vriezer kan niet altijd in de schuur. Vriezers hebben typisch een bepaalde omgevingstemperatuur nodig om te kunnen werken wat een probleem kan zijn in slecht geïsoleerde schuren.

Dit kan ervoor zorgen dat je etenswaren niet goed ingevrozen blijven en sneller slecht worden.

Standaard vriezers kunnen ook vaak sneller kapot gaan in een vochtige omgeving. Dit is nog een probleem in bepaalde schuren.

Om zeker te zijn of een vriezer in jouw schuur mag moet je dus kijken naar de minimum omgevingstemperatuur voor een goede werking, hoe warm het is in je schuur, en of de lucht in je schuur niet te vochtig is.

Er zijn ook veel gevallen waarin bepaalde soorten vriezers wel in de schuur kunnen staan.

Waarom kan een vriezer niet in de schuur?

Een vriezer kan niet altijd in de schuur omdat omgevingstemperatuur die te koud is de werking van het apparaat verstoort. Het koelgas van de vriezer verdampt optimaal in specifieke temperatuursbereiken.

De suboptimale werking van de vriezer kan er dan voor zorgen dat je eten niet goed ingevroren blijft en sneller slecht wordt.

Nog een reden dat een vriezer niet altijd in de schuur kan is dat de lucht te vochtig kan zijn voor de standaard apparaten. Dit kan dan roest en snellere slijtage veroorzaken.

Kan een diepvries in de garage staan?

Nee, een diepvries kan niet altijd in de garage staan. Diepvriezers werken niet goed in te koude temperaturen en zijn vaak niet gemaakt om in vochtige lucht te staan.

Of een diepvries in je garage kan staan hangt dus ook af van de temperatuur en luchtvochtigheid daar. Sommige diepvriezers zijn gemaakt om in redelijke koude garages te kunnen werken.

Welke vriezer kan in de schuur?

Vriezers met frost protect kunnen typisch in schuren tot -15°C waarvan de lucht niet te vochtig is. Een SN (subnormaal) klimaattype vriezer kan mogelijks zelfs in een goed geïsoleerde schuur als deze warmer dan 10°C blijft.

Wat de beste vriezer voor in de schuur is in jouw situatie hangt dus af van hoe koud je schuur wordt doorheen het jaar. Bij twijfel kies je beter een vriezer met een lage omgevingstemperatuur capaciteit.

Kan een vriezer buiten staan?

Nee, een standaard vriezer kan typisch niet buiten staan. Het apparaat kan typisch niet tegen de lage temperaturen en de vochtige lucht van buiten. De koeltechnologie en materialen zijn hiervoor vaak niet gemaakt.

Welke vriezer kan buiten staan?

Het is misschien mogelijk om vriezers die wel buiten kunnen staan te vinden bij speciaalzaken maar zelfs dit kan moeilijk zijn.

In theorie kan je overwegen een vriezer die in een omgeving tot -15°C werkt buiten te zetten. Dit apparaat gaat dan wel waarschijnlijk sneller kapot gaan dan de typische levensduur van een vriezer.

Waarom werkt een vriezer niet goed in een koude omgeving?

Een vriezer werkt typisch niet goed in een koude omgeving omdat de werking van een vriezer rekent op bepaalde temperatuur bereiken om het koelgas systeem vlot te doen verlopen.

Net zoals andere stoffen heeft het koelgas specifieke temperaturen waarop het verdampt en condenseert.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.