Kan Een Vriezer Op Een Wasmachine Staan?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Nee, een vriezer kan typisch niet veilig op een wasmachine staan om redenen zoals teveel trillingen, extra warmte die de werking verstoort, en instabiliteit.

Gelijkaardig is het typisch niet aangeraden om andere toestellen zoals een droger op een vriezer te zetten.

Zelfs al is je tafelmodel vriezer stevig kunnen de trillingen en warmte nog de koeling en verbruik van je apparaat niet ten goede komen.

Er zijn wel gebruikers die geen problemen hebben met combinaties zoals deze. Onthoudt wel dat een vriezer zo installeren ook de levensduur op lange termijn kan verminderen.

Kan een droger op een vriezer staan?

Nee, een droger kan typisch niet veilig op een vriezer staan zonder de werking van de vriezer negatief te beïnvloeden door de warmte en trillingen.

Het is ook mogelijk dat je tafelmodel vriezer niet de meest stevige oppervlakte is. In dat geval riskeer je ook dat de droger naar beneden valt.

Gelijkaardig wil je ook je vriezer niet op een vaatwasser zetten. De vriezer gaat waarschijnlijk minder goed functioneren, meer verbruiken, en een kortere levensduur hebben.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.