KitchenAid Classic Vs Artisan: Kies Juist

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

De voornaamste verschillen tussen de KitchenAid Classic en Artisan zijn dat de KitchenAid Artisan meer kracht, inhoud, accessoires, standen, iets positiever reviews, en vaak een langere garantie heeft.

Langs de andere kan heeft de KitchenAid Classic een lagere prijs, een lager gewicht, en compactere dimensies.

De KitchenAid Artisan is typisch beter dan de KitchenAid Classic omdat de extra voordelen zo’n kleine extra investering vragen. Een langere garantie alleen al kan dit waard zijn.

De KitchenAid Classic kan echter nog altijd de juiste keuze zijn voor situaties zoals met de camper op vakantie gaan waar een lichtere en compactere keukenmachine van pas kan komen.

Verschillen KitchenAid Classic vs Artisan

Enkele van de belangrijkste verschillen tussen de Kitchenaid Classic en de Kitchenaid Artisan zijn het vermogen, de inhoud, de accessoires, en het aantal standen. Je vindt een langere lijst van verschillen in de tabel beneden.

KenmerkKitchenAid ClassicKitchenAid Artisan
Vermogen275 Watt300 Watt
Inhoud4.3l4.8l
AccessoiresWeinigGemiddeld
Aantal Standen610
DekselNeeJa
KleurenZwart en Wit20+
Gewicht3,7 kg10,4 kg
Soft StartNeeJa
Kabellengte1 m1,5 m
Dimensies35,8 cm L x 22,1 cm B x 35,3 cm H37 cm L x 24 cm B x 36 cm H
Garanties*2 Jaar5 Jaar
Prijs Categorie*$$$$$$$
Bekijk Huidige PrijsBekijk Huidige Prijs
Belangrijke verschillen Kitchenaid Classic vs Artisan

*Garanties kunnen verschillen tussen winkels

**Prijs categorie op het moment van schrijven

Vermogen KitchenAid Classic vs Artisan

De KitchenAid Artisan is met een vermogen van 300 watt net wat sterker dan de KitchenAid Classic die een vermogen van 275 watt heeft.

Dit zorgt ervoor dat de KitchenAid Artisan net wat grotere bereidingen en/of dikkere deeg aankan dan de KitchenAid Classic.

Zeker om brooddeeg te maken kies je beter eerder voor de KitchenAid Artisan.

Als dit niet van toepasbaar is op jouw kookvoorkeuren is het verschil in vermogen tussen deze twee keukenmachines ook niet super groot.

Winner: KitchenAid Artisan

KitchenAid Classic vs Artisan accessoires

De KitchenAid Artisan komt met enkele accessoires meer dan de KitchenAid Classic. Dit biedt wat extra bereidingsmogelijkheden en een properdere keuken.

Specifieker, de KitchenAid Artisan 5KSM175PS komt met een antispat deksel, een extra mengkom, en een flexi-klopper.

Dit is bovenop een garde, kneedhaak, menghaak, en mengkom die de KitchenAid Classic 5K45SSEWH ook in het pakket heeft.

De flexi-klopper is een soort menghaak met een rubberen rand. Dit vermindert de kans dat er ingrediënten tegen de kom blijven plakken.

De KitchenAid Artisan biedt dus net wat meer dan de gewone Classic. Tegelijkertijd zijn deze accessoire verschillen ook weer niet de grootste.

Winner: KitchenAid Artisan

Aantal standen KitchenAid Classic vs Artisan

De KitchenAid Classic heeft met 6 standen minder nauwkeurigheid dan de 10 standen van de KitchenAid Artisan.

Dit zorgt ervoor dat je misschien net wat verder van de ideale bereidingswijze zit.

Er zijn echter niet echt klachten bij de KitchenAid Classic over het aantal standen. Voor de gemiddelde thuiskok zijn de 6 standen vaak genoeg.

Winner: KitchenAid Artisan

Prijs KitchenAid Classic vs Artisan

De prijs van de KitchenAid Classic is typisch net wat lager dan die van de KitchenAid Artisan. Dit maakt de investering in een goede keukenmachine net wat makkelijker.

Het verschil in prijs tussen deze apparaten is echter ook ni zo groot. Zeker als je de verschillen op allerlei vlakken bekijkt.

Winner: KitchenAid Classic

Gebruiker reviews KitchenAid Classic vs Artisan

De gebruiker reviews van de KitchenAid Artisan zijn een klein beetje positiever dan die van de KitchenAid Classic. Klanten zijn echter ook zeer tevreden van dit tweede apparaat.

Bij de KitchenAid Classic wordt er af en toe vermeldt dat het vermogen net tekort komt voor bereidingen zoals brooddeeg.

Bij de KitchenAid Artisan zijn er enkele opmerkingen over het schenkschild dat redelijk los op de kom staat.

Klanten vinden de KitchenAid Artisan ook soms wat zwaar. Dit kan ook een voordeel zijn omdat het apparaat dan minder beweegt.

Bij beide de KitchenAid Classic en Artisan zijn de klanten typisch positief ook al erkennen ze de hogere prijzen van deze keukenmachines.

Is de KitchenAid Classic of Artisan beter voor jou?

De KitchenAid Artisan is typisch beter dan de KitchenAid Classic omdat de handige extra voordelen zo weinig extra investering kopen. Voor de toename in garantie alleen al worden soms gelijkaardige bedragen aangerekend.

Langs de andere kant kan het lager gewicht en de net iets compactere dimensies van de KitchenAid Classic de juiste keuze zijn voor situaties zoals met de camping op vakantie gaan.

Hier geef je waarschijnlijk wat minder om extra functies die normaal je keuze tussen KitchenAid keukenmachines wel beïnvloeden.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.