10 Populaire Koelkast Merken

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Ontdek de populaire koelkast merken zodat je weet bij welke merken je moet zijn om je eten en drinken gemakklijk koel te houden.

Enkele populaire koelkast merken zijn:

  1. LG
  2. Bosch
  3. Samsung
  4. Liebherr
  5. Inventum
  6. Veripart
  7. AEG
  8. Beko koelkast
  9. Smeg koelkast
  10. Atag koelkast

Deze merken zijn niet noodzakelijke gerangschikt van goed naar slecht. Je wilt typisch eerder naar specifieke categorieën kijken om koelkasten te vergelijken voor jouw situatie.

1. LG

LG is een populair koelkast merk dat veel goede vrijstaande koelvriescombinaties heeft. Dit merk is opgericht in Zuid-Korea en heeft allerlei andere huishoudelijke apparaten.

De lijst van beste koelkasten, beste energiezuinige koelkasten, en beste koelvriescombinaties hebben allemaal een LG koelkast bovenaan.

LG is dus vaak een goed koelkast merk al zitten er natuurlijk ook soms minder goede apparaten tussen.

2. Bosch

Bosch is een koelkast merk dat zich vooral focust op vrijstaande koelvriescombinaties en inbouw koelkasten. Dit Duits merk heeft ook allerlei andere huishoudelijke apparaten.

Bosch koelkasten komen af en toe voor op onze lijsten maar vaak niet bovenaan. Het is mogelijk dat één van de apparaten toch perfect is voor jou maar regelmatig gaan andere koelkast merken beter zijn.

3. Samsung

Samsung is een Zuid-Koreaans koelkast merk dat vooral opvalt in de categorie van Amerikaanse koelkasten.

Dat gezegd, er zijn ook enkele goede Samsung koelkasten in andere lijsten. Je vindt dit merk ook in andere huishoudelijke apparaten collecties.

4. Liebherr

Liebherr is een Duits-Zwitsers koelkast merk dat hier en daar op lijsten verschijnt maar vaak niet bovenaan.

Je kan dit merk een kans geven als je een goede ervaring hebt met Liebherr en één van hun koelkasten, vriezers, en wijnkoelers.

Bepaalde andere opties zullen echter vaak beter zijn.

5. Inventum

Inventum is een Nederlands koelkasten merk dat regelmatig verschijnt in onze selecties van top koelkasten. Zo is de beste tafelmodel koelkast een Inventum model.

Dit merk biedt ook vele andere huishoudapparaten zoals airfryers, fornuizen, magnetrons, en meer aan.

6. Veripart

Veripart is een handelsmerk van koelkasten van Coolblue B.V. Dit merk focust vaak op een lage prijs aanbieden zonder in te boeten aan kwaliteit.

Veripart komt af en toe voor op onze lijsten van beste koelkasten maar vaak nemen andere merken wel de leiding.

7. AEG

AEG is een koelkast merk van het Zweedse bedrijf Electrolux. Vroeger was AEG een apart Duits bedrijf maar in 1994 zijn de rechten op de merknaam overgenomen.

Dit merk koelkasten komt tegenwoordig niet zo vaak meer voor. Zeker niet op onze lijsten. Je kan dus vaak een beter koelkast merk vinden.

8. Beko

Beko is a Turks koelkast merk van Arçelik A.Ş. Dit bedrijf is op zijn beurt eigendom van Koç Holding.

Dit merk is de top keuze in de lijst van inbouw koelvriescombinaties maar verschijnt wel voor de rest niet zo vaak.

Of Beko koelkasten voor jou zijn zal dus hard afhangen van je specifieke situatie.

9. Smeg

Smeg is een Italiaans koelkast merk dat gekend is voor hun retro ontwerpen.

Je komt dit opvallend design vooral tegen in andere huishoudtoestel categorieën. Smeg koelkasten staan voorlopig niet op onze lijsten van top keuzes.

10. ATAG

ATAG is een Nederlands koelkast merk van het bedrijf ATAG Benelux dat in 2018 behoort tot het Chinese bedrijf Hisense Group.

ATAG koelkasten zijn echter minder en minder te vinden. En zeker niet op onze lijsten van beste koelkasten.

Je zult dus alternatieven moeten overwegen om je eten en drinken koel te houden.

Wat is het beste merk voor een koelkast?

Het beste merk voor een koelkast met vriesvak is momenteel LG. Hun LG GBP62DSNCN1 krijgt voorlopig de titel van beste koop.

Op termijn kunnen andere merken deze titel ook krijgen.

Wat is een goed merk koelvriescombinatie?

Een goed merk koelvriescombinatie is LG. Dit koelkast merk heeft momenteel onze titels voor beste koop in de koelvriescombinatie en beste energiezuinige koelkast lijsten.

Wat is een goed merk Amerikaanse koelkast?

Een goed merk Amerikaanse koelkasten is Samsung. Met hun SAMSUNG RS68CG882EB1EF en SAMSUNG RS68CG852ES9EF krijgen zij de top twee plaatsen in onze lijst van beste Amerikaanse koelkasten.

Is Haier een goed merk koelkast?

Ja, Haier is momenteel een goed merk van koelkasten. Er zijn allerlei apparaten van dit merk dat klanten over het algemeen blij maken.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.