Hoeveel Kost Een Oven?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Een gewone elektrische inbouw oven kost typisch rond de 600 euro tot 1200 euro. Hoeveel een oven uiteindelijk kost hangt echter ook af van details zoals de grootte, het energielabel, de extra functies, en meer.

Bovenop de aankoopprijs kost een oven typisch rond de 0,065 euro tot 0,195 euro aan stroom per uur met een energiekost van rond de 0,1 euro tot 0,3 euro per kWh.

Al deze prijs details hangen echter ook hard af van de soort oven. Zo kost een mini oven typisch rond de 60 euro tot 160 euro.

Gelukkig zijn de beste ovens niet altijd de duurste. Er zijn heel wat apparaten beschikbaar aan een redelijke prijs.

Wat kost een oven?

Een standaard elektrische inbouw oven kost typisch rond de 600 euro tot 1200 euro. De uiteindelijke kost van een oven hangt af van de soort, de grootte, het energielabel, en meer.

Zo zijn er bijvoorbeeld mini ovens die maar 60 euro kosten. Deze hebben echter veel minder volume en oventemperatuurscapaciteit.

Hoeveel kost een inbouw oven?

Een elektrische inbouw oven kost typisch rond de 600 euro tot 1200 euro. Er zijn echter ook ovens die meer of minder kosten dan dit bereik door verschillen in functies, groottes, energielabel, etc.

Hoeveel kost een vrijstaande oven?

Een vrijstaande oven kost typisch rond de 90 euro tot 160 euro. Het feit dat vrijstaande ovens vaak kleiner en minder krachtig zijn is een grote reden dat ze typisch goedkoper zijn dan inbouw ovens.

Welke soort oven uiteindelijk het beste is voor jou hangt ook af van details zoals je keuken en voorkeuren.

Hoeveel kost een mini oven?

Een mini oven kost typisch rond de 60 euro tot 160 euro. Mini ovens zijn een groot deel van de vrijstaande oven categorie. Vandaar de gelijkaardige bereiken.

Hoeveel kost een stoomoven?

Een volwaardige stoomoven kost typisch rond de 1200 euro tot 1700 euro. Deze apparaten hebben typisch ook andere luxueuzere functies waardoor hun prijskaartje bovengemiddeld is.

Wat kost een oven aan stroom?

Een oven kost typisch rond de 0,065 euro tot 0,195 euro aan stroom per uur met een energiekost van rond de 0,1 euro tot 0,3 euro per kWh.

Onthoudt wel dat het verbruik van een oven hard kan verschillen tussen apparaten door andere groottes, energielabels, isolatie, en meer.

Je berekent dus best wat je specifieke oven aan stroom kost door het verbruik via het energielabel of een meter te bekijken en dit te vermenigvuldigen met je gebruiksduur en de huidige energiekosten.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.