Waar Kan Je Een Oven Weggooien?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Je kan typisch een oven weggooien bij de (web)winkel waar je een nieuwe oven koopt, bepaalde andere winkels met inzamelpunten, of de lokale milieustraat.

Als je oude oven nog werkt kan je ook overwegen het apparaat naar de kringwinkel te doen in plaats van het weg te gooien.

Wanneer dit geen optie is en de alternatieven niet helemaal je voorkeur hebben kan je ook uitzoeken of je gemeente toelaat de oude oven bij huisvuil of grofvuil te zetten.

Waar kan je een oven inleveren?

Je kan typisch een oven inleveren bij de (web)winkel waar je een nieuwe oven koopt, in andere winkels met inzamelpunten, de lokale milieustraat, of de kringloopwinkel. De plaatsen waar je een oven kan inleveren zijn hier beneden opgelijst.

  • (Web)Winkel waar je een nieuwe oven koopt: Met de oud-voor-nieuwregeling zijn winkels verplicht je oude oven aan te nemen bij aankoop van een nieuw apparaat.
  • Andere winkels met inzamelpunten: Er zijn heel wat andere winkels die elektrische apparaten zoals ovens inzamelen.
  • Lokale milieustraat: Je lokale milieustraat heeft waarschijnlijk ook een inzamelpunt voor huishoudelijke apparaten zoals ovens.
  • Kringloopwinkel: Wanneer je oude oven nog werkt kan je overwegen om deze naar de kringloopwinkel te doen in plaats van weg te gooien. Zo heeft iemand anders er ook nog iets aan voor weinig geld en kunnen de materialen nog even gebruikt worden.

In sommige gemeentes mogen ovens en dergelijke huishoudelijke apparaten ook bij het huisvuil of grofvuil. Weten dat een oven als witgoed beschouwt wordt kan je helpen je hierover te informeren.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.