Wat Is Een Blender?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Een blender, ook wel gekend als hakmolen, is een klein keukenapparaat dat dingen in de mengbeker kan mixen of pureren dankzij de messen in de bodem.

Blenders kunnen allerlei dingen doen zoals smoothies maken, ijs fijnmalen, milkshakes maken, en zelfs je helpen soep maken.

Een blender wordt typisch voor kleinere porties vloeibare dingen gebruikt dankzij de ingebouwde mengbeker.

Wat is het verschil tussen een blender en een mixer?

Het voornaamste verschil tussen een blender en een mixer is dat je een blender vult met ingrediënten terwijl je een mixer gebruikt in een pot of dergelijke met ingrediënten.

Dat gezegd, je kan een blender ook als een soort van mixer beschrijven aangezien het apparaat nog steeds ronddraaiende messen heeft die de ingrediënten mixen.

Daarbovenop zijn er allerlei verschillende soorten mixers. De verschillen tussen een blender en deze soorten kan anders zijn op allerlei vlakken.

Wat is het verschil tussen een keukenmachine en een blender?

Het voornaamste verschil tussen een keukenmachine en een blender is dat een blender enkel gemaakt is voor mixen of pureren terwijl keukenmachines allerlei kookmethodes kunnen toepassen met de juiste accessoires.

Er zijn zelfs keukenmachines die een blender accessoire hebben om ook goed te kunnen mixen en pureren bovenop de meer standaard functies zoals opkloppen, mengen, en kneden.

Langs de andere kant zijn blenders wel typisch goedkoper en compacter dan keukenmachines. Deze details kunnen ook belangrijk zijn in kleine keukens en als je op je budget wil letten.

Wat is het verschil tussen een blender en een smoothie maker?

Er is typisch geen verschil tussen een blender en een smoothie maker. Dit zijn twee termen die vaak voor hetzelfde soort apparaat gebruikt worden.

Waarom zou je een blender kopen?

Je zou een goede blender kunnen kopen wanneer je recepten zoals smoothie of het malen van ingrediënten veel wilt doen.

Algemener, een blender kan handig zijn voor kookmethodes zoals mixen, pureren, malen, verpletteren, opkloppen, hakken, en snijden.

Een blender kan dus het juiste keukenapparaat zijn voor jou als je graag bereidingen maakt die dit soort kookmethodes nodig hebben.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.