Wat Is Een Combimagnetron?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Een combimagnetron is een apparaat dat beide een magnetron functie en een hete lucht functie heeft. Vaak is deze warme lucht functie een “echte” oven waarbij de lucht verspreid wordt

Er zijn echter ook “combimagnetrons” met enkel een grillfunctie die warme lucht vanuit één plek naar je gerechten stuurt en deze ongelijk opwarmt.

Dit verschil terzijde, combimagnetrons kunnen handig zijn omdat ze vaak goedkoper zijn dan een aparte magnetron en oven.

Tegelijkertijd laten ze je nog altijd toe veel verschillende gerechten te maken. Vaak zelfs in stevige porties ook.

Wat is typisch een combimagnetron?

Een combimagnetron is typisch een apparaat dat een magnetron functie en een andere manier van “koken” combineert.

Specifieker, vaak combineren combimagnetrons magnetron en oven functies.

De microgolven die gebruikt worden bij de magnetron functie zorgen dat de watermoleculen in het voedsel (of de drank) bewegen.

Op zijn beurt warmt dit het voedsel of de drank op.

Aan de andere kant zorgt de ovenfunctie voor warme lucht rondom het eten.

Deze warme lucht warmt dan geleidelijk ook meer en meer van je eten of vloeistoffen op.

Bovenop andere details op andere vlakken is het verschil tussen combi ovens en combimagnetrons dat deze tweede optie zich over het algemeen focust op de magnetron functies.

Is een combimagnetron altijd met oven functie?

Nee, een combimagnetron is niet altijd met oven functie. Er zijn ook merken die apparaten met enkel een magnetron functie en een grill functie ook combimagnetrons noemen.

Het verschil tussen deze soorten combimagnetrons is dat de grill functie de warmte niet gelijk verspreid waardoor je eten niet langs alle kanten dezelfde warmte krijgt.

Langs de andere kant zorgen combimagnetron met “echte” ovenfunctie ervoor dat de warme lucht wel gelijk verspreid wordt.

Deze tweede soort combimagnetrons gaat over het algemeen beter zijn voor gerechten zoals ovenschotels en lasagne.

Wat kan een combimagnetron doen?

Een combimagnetron kan dingen opwarmen via microgolven en warme lucht. Er zijn ook specifiekere dingen te zeggen over wat je allemaal kunt doen met een combimagnetron.

De magnetron functies zijn typisch handig voor eten opnieuw op te warmen en/of drankjes zoals melk of water warm te maken.

Langs de andere kant zijn de ovenfuncties van een combimagnetron handig voor dingen zoals ovenschotels, lasagne, diepvries pizza’s, groenten grillen, enz.

Deze combinatie is handig omdat combimagnetrons vaak goedkoper en compacter zijn dan een magnetron en een oven aan te schaffen.

Hou wel in gedachten dat combimagnetrons vaak iets minder functionaliteit hebben dan een paar van de machines hierboven.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.