Wat Is Een Staafmixer?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Een staafmixer is een keukenapparaat dat etenswaren kan hakken, fijnmalen, en pureren dankzij de ronddraaiende scherpe messen aan het uiteinde van de staaf.

Staafmixers kunnen soms zelfs kloppen, blenden, en groenten of kaas raspen met de juiste accessoires.

Dat gezegd, een staafmixer gebruik je typisch voor dingen zoals puree maken, soep maken, en bepaalde ingrediënten fijnmalen.

Voor andere kookmethodes gebruik je ook typisch beter andere apparaten.

Is een staafmixer hetzelfde als een blender?

Nee, een staafmixer is niet hetzelfde als een blender in uitzicht en voornaamste functies.

Een staafmixer kan je beschrijven als een handvat met een ronddraaiende staaf die messen heeft op het einden. Deze constructie kan handig zijn als je soep of puree wilt maken.

Een blender is eerder een container met ronddraaiende messen binnenin. Deze ingebouwde opslagplaats maakt blenders typisch handiger voor vloeibare bereidingen zoals smoothies.

Wat is het verschil tussen een staafmixer en een handmixer?

De voornaamste verschillen tussen een staafmixer en een handmixer zijn dat een staafmixer maar één ronddraaiend stuk met messen heeft.

Een handmixer heeft typisch twee ronddraaiende stukken en deze zijn vaak eerder om op te kloppen, te kneden, of te mixen. Niet om te snijden.

De voornaamste dingen die je kunt doen met een staafmixer zijn dus de stukjes uit bereidingen zoals puree en soep op te snijden. Handmixers worden typisch eerder gebruikt voor beslag te maken of slagroom op te kloppen.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.