Wat Kost Een Koelkast?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Een normale koelkast met vriesvak kost typisch rond de €700 tot €1300. De duurdere koelkasten zijn vaak de meer energiezuinige apparaten. Hun energiekost is op termijn ook lager.

Andere soorten koelkasten kunnen makkelijker meer of minder kosten. Welke functies je kiest gaan de prijs typisch ook beïnvloeden

Wat kost een normale koelkast?

Een normale koelkast met vriesvak kost typisch rond de €700 tot €1300. Energiezuinigere koelkasten zijn typisch duurder bij de initiële investering maar kosten ook minder aan stroom.

Welke soort koelkast je kiest en van welke grootte kan de kost ook hard veranderen.

Wat kost een koelvriescombinatie?

Een koelvriescombinatie kost typisch rond de €700 tot €1300. Specificaties die de prijs hard beïnvloeden zijn de energieklasse, no frost gradatie, en inhoud.

Wat kost een tafelmodel koelkast?

Een tafelmodel koelkast kost typisch rond de €200 tot €300. Deze soort is wel goedkoper maar ook kleiner en vaak minder kwalitatief.

Wat kost een Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast kost typisch rond de €1500 tot €1900. Deze soort koelkast kost gemiddeld meer maar heeft ook een groter volume dan gewone apparaten.

Wat kost een mini koelkast?

Een mini koelkast kost typisch rond de €130 tot €180. De kost van deze koelkasten is laag door de kleine hoeveelheid materialen die gebruikt worden.

Dit leidt ook tot een lager koelkast gewicht en een kleinere koelinhoud.

Hoeveel kost een koelkast aan stroom?

Een koelkast met vriesvak kost typisch rond de 11 euro tot 71,25 euro aan stroom per jaar.

Deze kost wordt hard beïnvloedt door details zoals de energieklasse, de inhoud, en de huidige elektriciteitskost.

Dit bereik van de stroomkost van koelkasten hierboven is voor koelvriescombinaties van energieklasse A tot F en rekent een energiekost rond de €0,1 tot €0,25 per kWh.

Het verbruik van koelkasten en de bijhorende kosten kunnen dus hard verschillen. Zeker als je verschillende soorten vergelijkt.

Hoeveel kost een koelkast aan stroom per maand?

Een koelkast met vriesvak kost typisch rond de 0,92 euro tot 5,94 euro aan stroom per maand. Grote veranderingen in energiekosten kunnen de echte cijfers hard beïnvloeden.

Hoeveel kost een koelkast aan stroom per jaar?

Een gemiddelde koelkast met vriesvak kost typisch rond de 11 euro tot 71,25 euro aan stroom per jaar. Je koelkast goed plaatsen en onderhouden helpt met deze kost zo laag mogelijk te houden.

Hoeveel kost een koelkast aan stroom per dag?

Een koelkast met vriesvak kost typisch rond de 0,03 euro tot 0,2 euro aan stroom per dag. Dit is het zeker waard voor alle grote voordelen die je krijgt.

Koop je beter een goedkope koelkast?

Nee, je koopt niet altijd beter een goedkope koelkast. Meer investeren in een koelkast kan je durabiliteit, functies, en gemoedsrust geven die de goedkoopste opties niet bieden.

Dat gezegd, de beste koelkasten combineren vaak belangrijke kenmerken met een redelijke prijs. Zo krijg je een goed apparaat zonder de kost hoger te laten gaan dan het moet.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.