Wat Kun Je Met Een Broodrooster Doen?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

Je kan typisch met je broodrooster brood roosteren, zoete aardappel klaarmaken, wafels opwarmen, pita broodjes opwarmen, en met enkele voorwaarden tosti’s klaarmaken.

Hieronder kan je allerlei soorten snacks en gerechten die je misschien met je broodrooster kan maken vinden en wat je in gedachten moet houden.

1. Brood roosteren

Deze eerste optie is niet de meest verassende maar het is kort het vermelden waard dat je natuurlijk brood kan roosteren in je broodrooster.

Dit kan zelfs bevroren brood zijn alhoewel dit wel wat langer gaat moeten roosteren om eetbaar en lekker te zijn.

Nadat je brood geroosterd is kan je er natuurlijk allerlei dingen op doen zoals tomaat, mozzarella, smeerkaas, confituur, en veel meer.

2. Mogelijks tosti maken

Veel mensen vragen zich af of je een tosti kunt maken in een broodrooster. Het antwoord hierop is niet altijd je of nee.

De twee dingen die je wilt onthouden is dat de gleuven van je broodrooster breed genoeg moeten zijn en dat de kaas niet tegen de verwarmelementen komt.

Voor het eerste punt moet je al bij je aankoop de juiste beslissingen maken.

Voor het tweede punt wil je investeren in tosti zakjes, investeren in één van de beste broodroosters met tostiklem, of een tost ijzer zoeken dat past in je huidig apparaat.

Als je deze dingen doet kan je normaal gezien tosti’s maken met je broodrooster. Een alternatief is investeren in een goed tosti ijzer.

3. Zoete aardappel in je broodrooster maken

Dankzij de redelijk unieke textuur en vorm kan je zoete aardappels in je broodrooster maken als je dit goed aanpakt.

Het risico dat er iets, in dit geval zoet aardappel vocht, tegen de verwarmelementen komt is hier kleiner dan bij de tostis.

Dat gezegd, als je het alsnog op veilig wilt spelen kan je ervoor kiezen je zoete aardappel sneden in toast zakjes in je broodrooster klaar te maken.

4. Wafels opwarmen

Je kan de warmte en vorm van je broodrooster ook gebruiken om wafels op te warmen.

Dit is van toepassing op beide “gewone” wafels die je ook zoals je ze koopt kan eten en diepvries wafels.

Natuurlijk gaan de benodigde temperaturen en kookduur van deze soorten anders zijn.

Je wil zeker ook wachten met de slagroom tot de wafels uit de broodrooster zijn.

5. Pita broodjes opwarmen

Bij dit volgende punt is het belangrijk om te vermelden dat zelfgemaakte pita broodjes initieel wat tijd in de oven nodig hebben.

Hierna of als je zelf gekochte pita broodjes hebt kan je deze opwarmen en krokant maken met je broodrooster.

Om te vermijden dat er iets van eten tegen de verwarmelementen komt wil je het bij de pita broodjes zelf houden.

Pas na deze krokant zijn wil je andere ingrediënten en sausjes toevoegen.

6. Soms bagels maken

Bagels zijn ietwat anders van gewoon brood in de zin dat deze één harde kant en één zachte kant hebben.

Om deze reden implementeren sommige broodrooster modellen een eenzijdige rooster functie die ook wel eens bagelfunctie wordt genoemd.

Je kan ook proberen je gewone broodrooster te gebruiken voor bagels te maken maar dit resultaat gaat vaak minder lekker zijn.

Gerelateerd:

Wat is het doel van een broodrooster?

Het doel van een broodrooster is je brood op te warmen op een manier dat het knapperig maakt.

Is een broodrooster handig?

Ja, een broodrooster is handig om zonder al teveel aandacht een stuk brood op een lekkere manier te roosteren.

Je kunt ook enkele andere dingen doen met een broodrooster zoals wafels en zoete aardappels opwarmen.

Kun je afbakbroodjes in je broodrooster maken?

Nee, je kan typisch keen afbakbroodjes in je broodrooster maken.

Er zijn echter wel broodroosters met warmhoud rekjes die je klaargemaakte afbakbroodjes warm kunnen houden.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.