Welke KitchenAid Is Het Beste Om Te Kopen?

Dit artikel kan affiliatie links bevatten waardoor we een compensatie krijgen als je via deze koopt. Als Amazon Associate wordt ik vergoed voor aankopen via links. Lees onze redactionele richtlijnen om meer te weten.

Foto van auteur
Geschreven Door Mats Claes
Gepubliceerd Op

De KitchenAid Artisan is typisch de beste KitchenAid om te kopen voor hobby-koks dankzij het mooie vermogen, de handige accessoires, en de redelijke grootte.

Een KitchenAid Heavy Duty kan echter ook interessant zijn als je deze aan een goedkopere prijs vindt en de extra ruimte hebt.

Langs de andere kant kan de KitchenAid Mini ook de beste investering zijn als je geen deeg wilt kneden met het apparaat en/of beperkte opslagruimte hebt.

De vergelijkingstabel van KitchenAid mixers, de meer gedetailleerde voor- en nadelen, en specifieke vergelijkingen in de rest van dit artikel kunnen je ook meer duidelijkheid bieden als je nog twijfelt.

  1. Beste KitchenAid voor hobby-koks: KitchenAid Artisan
  2. Beste KitchenAid voor ruime keukens en brooddeeg: KitchenAid Heavy Duty
  3. Beste KitchenAid voor compacte keukens: KitchenAid Mini

Vergelijkingstabel KitchenAid mixers

De KitchenAid mixers en allerlei belangrijke specificaties staan in de vergelijkingstabel hier beneden.

SpecificatieKitchenAid MiniKitchenAid ClassicKitchenAid ArtisanKitchenAid Heavy DutyKitchenAid Professional
Volume3,3l4,3l4,8l6,9l6,9l
Vermogen250 Watt275 Watt300 Watt315 Watt325 Watt
Standen106101010
Gewicht6,5 kg3,7 kg10,4 kg11,3 kg13 kg
Afmetingen31,2 x 19,8 x 31,2 cm35,8 x 22,1 x 35 cm37 x 24 x 36 cm33,8 x 26,4 x 41,1 cm31 x 28,7 x 41,9 cm
Prijs Klasse$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Bekijk PrijsBekijk PrijsBekijk PrijsBekijk PrijsBekijk Prijs
Vergelijkingstabel KitchenAid mixers

Beste KitchenAid keukenmachines

De beste KitchenAid mixers zijn typisch de KitchenAid Artisan, de KitchenAid Heavy Duty, en de KitchenAid Mini afhangende van je situatie, voorkeuren, en budget.

1. KitchenAid Artisan

De KitchenAid Artisan is typisch de beste KitchenAid keukenmachine voor de gemiddelde hobby-kok dankzij het mooie vermogen, de handige accessoires, en de redelijke grootte.

Deze keukenmachine is net sterk genoeg om af en toe brooddeeg te kneden. De KitchenAid Artisan kan dus allerlei bereidingen aan.

Nog een voordeel van de KitchenAid Artisan is het grote aanbod van kleuren. Dit laat je toe een keukenmachine te kiezen die je keuken ook visueel kan verrijken.

Een nadeel van de KitchenAid Artisan is dat er goedkopere alternatieven zijn. Als je de extra kracht niet nodig hebt kan de KitchenAid Mini bijvoorbeeld een goedkoper en compacter alternatief zijn.

KitchenAid Artisan

2. KitchenAid Heavy Duty

De KitchenAid Heavy Duty is vaak de beste KitchenAid keukenmachine voor keukens met wat meer ruimte dankzij de lage prijs, het grote vermogen, en de grote inhoud.

Een voordeel van de KitchenAid Heavy Duty is dat deze regelmatig te vinden is aan prijzen die lager zijn dan de prijs van de zwakkere KitchenAid Artisan.

Nog een voordeel van de KitchenAid Heavy Duty is dat deze ook nog eens een redelijk hoog vermogen van 315 watt heeft.

Een nadeel van de KitchenAid Heavy Duty is dat deze keukenmachine aan de hoge kant is. Hierdoor kan het moeilijk zijn om een plaatsje in de keukenkast te vinden voor de KitchenAid Heavy Duty.

KitchenAid Heavy Duty

3. KitchenAid Mini

De KitchenAid Mini is typisch de beste KitchenAid keukenmachine voor mensen met beperkte opslagruimte in de keuken of mensen die hun keukenbudget onder controle willen houden.

De voornaamste voordelen van de KitchenAid Mini zijn het kleinere formaat en de redelijke prijs.

Als je keukenkasten al redelijk vol zitten met ander kookgerei kan het compactere formaat een groot pluspunt zijn.

Een nadeel van de KitchenAid Mini is dat het apparaat niet zo sterk is met een vermogen van maar 250 watt. Voor zwaar deeg te kneden is deze keukenmachine typisch niet de juiste keuze.

Nog een nadeel van de KitchenAid Mini is de kleinere inhoud van 3,3 liter. Voor grote porties van bereidingen kan dit wat te kleine aanvoelen.

KitchenAid Mini

4. KitchenAid Professional

De KitchenAid Professional is typisch de beste KitchenAid keukenmachine voor professionele omgevingen dankzij het grote vermogen, de grote inhoud, en de accessoires van roestvrij staal.

Deze voordelen betekenen dat de KitchenAid Professional vaak geen probleem heeft met lang deeg kneden en grote porties te bereiden voor vele gebruiksuren.

Het voornaamste nadeel van de KitchenAid Professional is de hoge prijs. Deze investering is typisch genoeg om hobby-koks af te schrikken.

KitchenAid Professional

5. KitchenAid Classic

De KitchenAid Classic kan de beste KitchenAid keukenmachine zijn voor op reis als je de KitchenAid Mini te klein of zwak vindt en je de KitchenAid Artisan te groot of sterk vindt.

Het voornaamste nadeel van de KitchenAid Classic is dat de prijs redelijk dicht ligt bij de KitchenAid Artisan terwijl dit alternatief het wel beter doet in allerlei gebieden.

In simpelere woorden, veel mensen gaan de KitchenAid Artisan verkiezen boven de KitchenAid Classic.

Kitchenaid Classic

KitchenAid mixers vergelijken

Je kan ook specifieke KitchenAid mixers vergelijken door de reviews hieronder te bekijken als je nog twijfelt tussen twee apparaten.

Zo kom je meer te weten over welke opties beter zijn voor thuiskoks, bereidingen zoals brood, en meer.

KitchenAid Artisan vs Classic

De voornaamste verschillen tussen de KitchenAid Classic en Artisan zijn dat de KitchenAid Artisan meer kracht, standen, inhoud, iets positiever reviews, accessoires, en vaak een langere garantie heeft.

Langs de andere kan heeft de KitchenAid Classic een lager gewicht, een lagere prijs, en compactere dimensies.

Bij de vergelijking tussen de KitchenAid Artisan en Classic kiezen veel mensen voor de KitchenAid Artisan omdat deze mooie voordelen biedt aan een kleine extra investering.

KitchenAid 175 vs 185

De voornaamste verschillen tussen de KitchenAid Artisan 175 en 185 zijn dat de KitchenAid Artisan 185 drie roestvrijstalen accessoires en een hogere prijs heeft.

De KitchenAid Artisan 175 komt echter met vier accessoires aan een lagere prijs.

Tenzij roestvrijstalen accessoires absoluut nodig zijn verkies je dus waarschijnlijk deze KitchenAid Artisan 175. Deze versie heeft ook typisch meer beschikbare kleuren.

KitchenAid Classic vs Professional

De voornaamste verschillen tussen de KitchenAid Classic en Professional zijn dat de KitchenAid Professional een hoger vermogen, meer standen, een grotere inhoud, en roestvrijstalen accessoires heeft.

Langs de andere kan heeft de KitchenAid Classic een lager gewicht, compactere dimensies, en een veel lagere prijs.

De KitchenAid Classic is typisch beter voor de hobby-kok die zich niet bezighoudt met dik brooddeeg of dergelijke.

Een KitchenAid Professional kan echter de juiste keuze zijn voor mensen met veel ruimte in de keuken, een groot budget, een kookgewoontes waar zwaar werk aan te pas komt.

KitchenAid Classic vs Heavy Duty

De voornaamste verschillen tussen de KitchenAid Classic en Heavy Duty zijn dat de KitchenAid Heavy Duty een hoger vermogen, een grotere inhoud, meer standen, en een komdeksel heeft.

Langs de andere kan heeft de KitchenAid Classic een lager gewicht en compactere dimensies.

Aangezien de prijs van de KitchenAid Heavy Duty zelfs soms lager is dan de prijs van de KitchenAid Classic hangt je beslissing vooral af van je kookgewoontes en hoeveel plaats je hebt.

De KitchenAid Heavy Duty kan zelfs overweg met zwaarder brooddeeg maar neemt wel meer ruimte in.

KitchenAid Artisan vs Heavy Duty

De voornaamste verschillen tussen de KitchenAid Artisan en Heavy Duty zijn dat de KitchenAid Heavy Duty een iets hoger vermogen en een grotere inhoud heeft.

Langs de andere kan heeft de KitchenAid Artisan een iets lager gewicht en vaak een langere garantie.

Op het moment van schrijven is de KitchenAid Heavy Duty regelmatig goedkoper dan de KitchenAid Artisan. Dit maakt de KitchenAid Heavy Duty vaak de favoriete keuze.

De KitchenAid Artisan kan echter nog altijd beter zijn als je het veilig gevoel van een langere garantie of een makkelijker te verplaatsen keukenmachine wilt.

Welke KitchenAid keukenmachines zijn er?

De KitchenAid keukenmachines die er momenteel zijn, zijn de KitchenAid Mini, KitchenAid Classic, KitchenAid Artisan, KitchenAid Heavy Duty, KitchenAid Professional.

Welk van deze keukenrobots het beste is voor jouw situatie hangt af van je favoriete bereidingen, hoeveel plaats je hebt, je budget, en persoonlijke voorkeuren op andere vlakken.

Veel van deze KitchenAid keukenmachines zijn ook beschikbaar in verschillende versies. Zo zijn er met glazen kommen in plaats van roestvrij staal.

Welke KitchenAid wordt gebruikt bij Heel Holland Bakt?

De KitchenAid Artisan wordt gebruikt bij het Tv-programma Heel Holland Bakt.

Waarom heeft KitchenAid maar 300 watt?

Een KitchenAid heeft maar rond de 300 watt vermogen omdat het apparaat werkt met directe aandrijving.

Op papier ziet dit er zwak uit vergeleken met alternatieve keukenmachines maar in de keuken kan je gelijkaardige prestaties verwachten.

Welke kleuren KitchenAid keukenmachines zijn er?

KitchenAid Artisan keukenmachines zijn beschikbaar in meer dan 10 kleuren en hier komen regelmatig opties zoals ijsblauw, contour zilver, en keizerrood bij.

Meer standaard KitchenAid keukenmachine kleuren zijn vulkaanzwart, appelrood, en wit.

Wat zijn alternatieven voor KitchenAid keukenmachines?

Enkele alternatieven voor KitchenAid keukenmachines zijn Kenwood keukenmachines, Silvercrest keukenmachines, en Bourgini keukenmachines.

Bij het zoeken naar de beste keukenmachine zijn er dus allerlei opties om te overwegen.

Wat zijn de goedkoopste KitchenAid keukenmachines?

De goedkoopste KitchenAid keukenmachines zijn typisch de KitchenAid mini, de KitchenAid Classic, en de KitchenAid Heavy Duty. Dit kan echter veranderen door de actuele kortingen.

Foto van auteur

Auteur:

Mats is de oprichter en hoofdredacteur van Top Keuken Tips. De combinatie van een gezonde interesse voor (gezond) koken, een kritische geest, en uitgebreide schrijfervaring zorgt voor allerlei behulpzame artikels over keuken-gerelateerde zaken.